Landgoederen

Wij zijn gespecialiseerd in de juridische en fiscale vraagstukken over landgoederen in de zin van de Natuurschoonwet 1928. De Nederlandse wetgever probeert de instandhouding van in Nederland gelegen landgoederen en ook het creëren van nieuwe landgoederen te faciliteren door het geven van verschillende fiscale voordelen. Niet alleen staan wij eigenaren bij van landgoederen die al generaties familiebezit zijn, maar wij helpen ook eigenaren van bijvoorbeeld bisdommen, eigenaren van nieuw gecreëerde landgoederen, boeren die hun bezit omvormen tot natuurschoon: onze klantenkring is omvangrijk en gevarieerd. Dat zorgt telkens voor bijzondere vraagstukken die ons werk zo leuk maken. 
 
Landgoed De Wittenburg

 

Ons kantoor heeft jarenlange ervaring in het adviseren over landgoederen,. Wij denken meer over de overdracht van een landgoed naar een volgende generatie en beoordelen dan zowel de civiele als fiscale onderdelen. Steeds vaker denken wij mee over het dusdanig structureren van een landgoed dat economische pijlers de instandhouding van het landgoed kunnen bekostigen.

Ook procederen wij namens landgoedeigenaren indien er een geschil is ontstaan over het landgoed bijvoorbeeld met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland of tussen erfgenamen.

 

Fiscale voordelen​ voor een landgoedeigenaar:

 

overdrachtsbelasting

inkomstenbelasting box 3

vennootschapsbelasting

erfbelasting

schenkbelasting

onroerende zaakbelasting