Vrijstelling erfbelasting en successierecht

Belasting erfenis

Belasting en erfenis, het blijft een pijnlijk punt. Helaas ontkomt u er niet aan als de erfenis een bepaalde waarde heeft. Tot 1 januari 2010 heette de belasting over de erfenis “successierecht”, maar in 2010 is de naam van de heffing veranderd in “erfbelasting”. Het is zeker de moeite waard om tijdens uw leven na te denken hoe u de belasting over de erfenis kunt verlagen. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van erfbelasting en de Successiewet en adviseren u graag hoe u optimaal gebruik kunt maken van de vrijstellingen erfbelasting en de erfbelasting tarieven.

Vrijstelling erfbelasting

Van een vrijstelling erfbelasting gebruik maken, willen we natuurlijk allemaal. De bekendste vrijstellingen erfbelasting van de Successiewet zijn die voor de partner, kinderen, kleinkinderen en ouders. Graag adviseren wij u over hoe u zo goed mogelijk gebruik kunt maken van de vrijstellingen erfbelasting en de erfbelasting tarieven. Het opmaken van een testament is daarvoor veelal het juiste instrument. Als u al een testament heeft, kunnen wij deze gratis voor u beoordelen aan de hand van uw huidige situatie en uw wensen in combinatie met de geldende vrijstellingen erfbelasting, de erfbelasting tarieven. De algemene regel is dat u uw testament iedere vijf jaar aan de hand van de laatste stand van de Successiewet en uw situatie opnieuw moet laten beoordelen en wij kunnen uw testament dus gratis voor u checken.

Bedrijfsopvolging

Naast de vrijstellingen erfbelasting kent de Successiewet ook een erfbelastingvrijstelling voor het erven van een onderneming, dit wordt in de Successiewet de “bedrijfsopvolging-faciliteit” genoemd, ook wel afgekort als “BOF”. Om van de bedrijfsopvolging-faciliteit en dus van de vrijstelling erfbelasting gebruik te kunnen maken, moet aan voorvaarden worden voldaan. Voelt u zich vrij om hierover vrijblijvend contact met ons op te nemen, zodat wij u kunnen informeren over de erfbelasting vrijstelling voor bedrijfsopvolging.

Aangifte erfbelasting

Na overlijden ontvangen de erfgenamen van de Belastingdienst het erfbelasting-aangiftebiljet. Natuurlijk kunnen wij de aangifte erfbelasting namens u opmaken. Dankzij onze kennis en ervaring op het gebied van successierecht kunnen wij ervoor zorgen dat u de vrijstellingen erfbelasting benut en optimaal gebruik maakt van de erfbelasting tarieven.

Ons basistarief voor het opmaken van de aangifte erfbelasting is € 450,00 incl. btw, maar de kosten voor het opmaken van de aangifte erfbelasting hangen natuurlijk af van uw situatie en de omvang van de erfenis. Voelt u zich vrij vrijblijvend contact met ons op te nemen wat het opmaken van de aangifte erfbelasting voor uw situatie kost.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *